Servicii >> Proiectare


Despre proiectarea structurilor de rezistenta

     Proiectarea in domeniul constructiilor (proiectare structuri de rezistenta, proiectare constructii, proiectare constructii beton armat) reprezinta concretizarea necesitatilor si dorintelor functionale, tehnologice, constructive, arhitecturale, estetice si de confort ale unui investitor cu respectarea conditiilor de calitate si economice cerute de acesta si de normele in vigoare. Inginerul proiectant are misiunea de a "concepe" un sistem sigur, eficient si, in acelasi timp, agreeat de ceilalti factori implicati (arhitect, instalator, beneficiar).
      Solutiile de proiectare si metodele calcul efectuate urmaresc prescriptiile normativelor si legislatiei romanesti in vigoare, dar in acelasi timp sunt conectate la ultimele informatii si tehnologii folosite in tarile cu traditie in domeniul ingineriei in constructii.
     Proiectarea constructiilor este cel putin la fel de importanta ca si constructia in sine, deoarece adoptarea unor solutii in neconcordanta cu legislatia si/sau normativele poate duce chiar la necesitatea demolarii constructiei. Procesul de proiectare al unei constructii dicteaza siguranta in exploatare, estetica, functionalitatea, durabilitatea, precum si costurile finale ale proiectului. Astfel, prin contractarea unei echipe de proiectare de specialitate, care sa detina cunostinte tehnice temeinice in domeniu creste siguranta in exploatare a cladirii si se reduce riscul de aparitiei a unor deteriorari, ce pot aparea dupa finalizarea acesteia. Degradarile pot conduce la pagube materiale importante, deoarece, de regula, afecteaza irevesibil finisajele, instalatiile si alte bunuri. De asemenea, prin realizarea unui proiect complet premergator demararii lucrarilor de construire se cunosc de la inceput cantitatile de materiale si necesarul de lucrari si prin urmare avem o estimare destul de apropiata a costului final al investitiei.